7. ročník CHARITY GOLF CUP pod záštitou Petra Bondru

04. august 2014

2. augusta 2014 sa uskutočnil už 7. ročník benefičného golfového turnaja CHARITY GOLF CUP pod záštitou Petra Bondru a hokejistov NHL na golfovom ihrisku Black Stork vo Veľkej Lomnici. Za uplynulých 7 ročníkov CHARITY GOLF CUPu bolo vyzbieraných 114 278 € a prostredníctvom Nadácie Miroslava Šatana a Nadácie pre deti Slovenska (projekt Hodina deťom) boli použité na podporu detí v rôznych životných situáciách.

Cieľom charitatívneho turnaja je pomáhať tým, ktorí to potrebujú. „Nadácia pre deti Slovenska pomáha peniazmi, ktoré získa, deťom vo všetkých regiónoch na Slovensku, medzi inými i zdravotne postihnutým, sociálne slabým, tým, ktoré sa ocitli v kríze, ale tiež pomáha deťom kvalitnejšie tráviť voľný čas a rozvíjať sa. Zisťujeme a snažíme sa riešiť to, čo deti v tejto dobe potrebujú, ako internet, médiá, nový prístup v komunikácii a ďalšie témy. Prinášame inovácie do vzdelávania na školách, rozvíjame dobrovoľníctvo a mnoho ďalších aktivít v prospech detí na Slovensku,“ hovorí správkyňa Nadácie pre deti Slovenska, Dana Rušinová. Deje sa to prostredníctvom grantového programu Hodina deťom, ktorý už 16 rokov podporuje organizácie dlhodobo a systematicky pracujúce s deťmi a mladými ľuďmi na Slovensku, ale aj s dospelými, dôležitými pre ich život.
Golfový turnaj prišli aj tento rok podporiť známe tváre slovenského športu, či šoubiznisu. Golf si zahrali okrem hokejistov Petra Bondru, Mira Šatana, Mariána Hossu, Richarda Lintnera, Richarda Pánika, Rastislava Pavlíkovského, Radoslava Suchého, Antona Šťastného, Júliusa Šuplera aj tenista Dominik Hrbatý, olympionici Pavol Hurajt, Adam Žampa a Martin Bendík, futbalisti Ľubomír Moravčík, tréner Ján Kozák a osobnosti kultúrneho života  Milan Lasica, Magda Vašaryová, Adela Banášová a Peter Modrovský. Športovci darovali do dražby časť svojho športového oblečenia,  hokejisti dresy, hokejky a helmy, Adam Žampa lyže, na ktorých zvítazil v 2 kolách z 3 na olympiáde v Soči, Dominik Hrbatý tenisovú raketu, Pavol Hurajt pripojil tiež štartové číslo z olympiády v Soči.....

Víťazom turnaja sa stal flajt (tím) Radoslava Suchého. Na druhom mieste bol flajt Dominika Hrbatého a na treťom mieste flajt Richarda Pánika. V súťažiach nearest to pin zvíťazil Ján Kozák, longest drive aj tento rok obhájila Tereza Husárová.
Vyvrcholením benefičného turnaja bolo odovzdanie vyzbieranej sumy do rúk prítomným deťom a zástupcom nadácií. Symbolické šeky až do hodnoty 2 000 € prevzali rodičia s deťmi priamo z rúk Petra Bondru, šek v hodnote 9 708 € prebrala Dana Rušinová, správkyňa Nadácie pre deti Slovenska, z rúk Petra Bondru a Silvie Hruškovej, generálnej riaditeľky spoločnosti Golf International, s.r.o., Veľká Lomnica.

Medzi hráčov zavítal  opäť aj Hugo, maskot Hodiny deťom, najväčšej verejnej zbierky na pomoc deťom na Slovensku.  Zo zbierky Hodina deťom sú podporované projekty na pomoc deťom z bežnej populácie, zdravotne hendikepovaným, sociálne či etnicky slabým, ale aj nadaným deťom a dospelým dôležitým pre deti – rodičom, učiteľom, vychovávateľom.

Hráči si pochvaľovali nádherné prostredie pod Tatrami a horúce slnečné počasie. Systém hry „texas scramble“, kde sa vždy hrá tá najlepšie padnutá golfová loptička, umožňuje, aby sa do hry zapojili aj menej skúsení hráči. Nadšenci golfu tak prostredníctvom tohto obľúbeného športu spojili príjemné s užitočným.
Rodiny s deťmi, ktoré si prišli prevziať symbolické šeky od známych hokejistov, prežili nezabudnuteľné popoludnie na golfovom trávniku.

Kontakt pre médiá: Michal Jakubčo, tel.: 0903 972 937, [email protected]