Mladí ľudia rozumejú peniazom

11. jún 2015

Bratislava, 10. 6. 2015 Študenti z celého Slovenska budú prezentovať svoje skúsenosti a poznatky s hospodárením a financiami na 13. ročníku Študentskej konferencie „Poznaj svoje peniaze“. Konferencia sa uskutoční 11. a 12. júna 2015 v Bratislave. Študenti prednesú originálne príspevky na témy rodinné financie, deflácia, dôchodkový systém a úvery.

35 študentov stredných škôl a ich učiteľov sa zíde v Bratislave na 13. ročníku Študentskej konferencie v rámci programu „Poznaj svoje peniaze“. Počas 2 dní budú študenti prezentovať svoje práce na témy, ktoré skúmali a riešili počas školského roka. Študenti sa museli so svojou prácou nominovať a preukázať svoje vedomosti v praktických projektoch vo svojej komunite. Mladí ľudia sa vo svojich prácach venovali aj témam ako bezdomovectvo, úžera, ako sa stať investorom, Bitcoin a nezamestnanosť. Konferencia sa uskutoční v priestoroch centrály Slovenskej sporiteľne a.s. na Tomášikovej 48 v spolupráci s partnerom Nadáciou Slovenskej Sporiteľne.

„Poznaj svoje peniaze“  je program Nadácie pre deti Slovenska už 13 rokov. Cieľom programu je  porozumieť svojim osobným financiám. Nadácia pre deti Slovenska vytvorila prvý  e-learningový vzdelávací program pre študentov  v oblasti manažmentu osobných financií na Slovensku. Od roku 2007 je  predmet „Manažment osobných financií“ zaradený medzi voliteľné predmety do učebných plánov na stredných školách na Slovensku.

“Študentská konferencia mi pomohla rozvinúť  potenciál a bola miestom zdieľania myšlienok, projektov a vzájomného vzdelávania. Je to miesto pre networking a budovanie kontaktov, ktoré vedú k spolupráci pri ďalších projektoch. Konferencia pomáha pri búraní predsudkov, keďže sa na nich stretávajú mladí ľudia z rôznych kútov Slovenska a spolupracujú", hovorí o skúsenostiach zo Študentskej konferencie Daniel Csúr, v súčasnosti študent Oxfordskej univerzity.

Lenka Antalová Plavuchová, [email protected], 0911 702 662
program konferencie v prílohe