Nadácia pre deti Slovenska vyhlásila 17. ročník Grantového programu Hodina deťom

09. február 2016

Grantový program Hodina deťom slúži na podporu jedinečných a užitočných projektov pre deti a mladých ľudí na Slovensku. O grant sa môžu uchádzať organizácie, ktoré dlhodobo a systematicky pracujú s deťmi a mladými do 30 rokov.

Nadácia pre deti Slovenska prerozdelí finančné prostriedky 17. ročníka Hodiny deťom vyzbierané do 31. mája 2016.  Aktuálne je na účte verejnej zbierky suma 173 692 €.  Žiadosti o finančný príspevok až do výšky 6 000 € môžu organizácie posielať prostredníctvom on-line aplikácie do 21. marca 2016.

Minulý rok nadácia podporila celkovo 50 projektov sumou 256 526,84 €. Úspech mali najmä projekty orientované na rozvoj osobnosti a tvorivosti, skvalitňovanie školského prostredia či budovanie bezpečného prostredia, ale aj intervenčné projekty zamerané na riešenie problémov detí.

Nadácia pre deti Slovenska je mimovládna organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorej poslaním je podporovať mnohostranný rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka. Svoje poslanie realizuje prostredníctvom užitočných, kvalitných a zaujímavých programov, ktoré reagujú na potreby a problémy detí a mládeže.

Bližšie informácie o grantovom programe nájdete na www.hodinadetom.sk.

Tlačová správa na stiahnutie.