Nadačný fond Deti v bezpečí podporí 31 projektov

hjklj 26. november 2015

Z nadačného fondu Deti v bezpečí poisťovňa Kooperativa podporí 31 projektov, ktoré zvýšia bezpečnosť detí na Slovensku. Prostredníctvom grantových programov Športujem rád a bezpečne a Bezpečne v komunite – bezpečne doma prerozdelí viac ako 50 000 eur.

V grantovej výzve Športujem rád a bezpečne uchádzači mohli získať sumu do 3 tisíc eur na podporu nesúťažného športovania, pohyb detí a prevenciu úrazov. O podporu sa uchádzalo 124 žiadateľov z celého Slovenska. Trojčlenná odborná komisia, zložená zo zástupcu poisťovne Kooperativa, zástupcu nadácie a bezpečnostného experta  Radovana Bránika, z nich vybrala 19 projektov, ktorým bude pridelená finančná podpora v celkovej výške 40 000 eur. „Je mi cťou spolupracovať na projekte, ktorého úlohou je úrazom a nešťastiam brániť a predchádzať," povedal o svojej účasti v grantovej komisii Radoslav Bránik, ktorý je zakladateľom Modrého anjela a roky sa denne stretáva s utrpením a nešťastím ľudí, ktorých deťom sa stalo niečo zlé.

Druhý grantový program  Bezpečne v komunite - bezpečne doma je zameraný na vzdelávanie a vytváranie bezpečného prostredia pre deti. Spomedzi 29 prihlásených projektov odborná komisia vybrala 12, medzi ktoré prerozdelila sumu 14 274 eur. Podmienkou zapojenia do tohto grantového programu bola účasť na vzdelávacích workshopoch, ktoré realizovala Nadácia pre deti Slovenska.

K zriadeniu nadačného fondu, ktorého cieľom je podpora a budovanie bezpečného prostredia pre deti, prevencia úrazov pri športe a vzdelávanie, viedol poisťovňu Kooperativa fakt, že najčastejšou príčinou úmrtnosti detí a mladých ľudí vo veku 6 – 19 rokov je detská úrazovosť. „Deti vnímajú svet inak ako dospelí. Nemajú skúsenosti, výstražné nápisy nevedia prečítať alebo na ne nedovidia, dôverujú okoliu a nevnímajú nebezpečenstvo bublajúce na sporáku alebo za autom, spoza ktorého sa vynoria. Je našou povinnosťou pripraviť im bezpečné prostredie pre šťastné detstvo. Som hrdá, že Kooperativa vytvorila fond, ktorý pomôže ochrániť deti pri športe, doma aj v komunite prostredníctvom financovania konkrétnych projektov priamo v regiónoch“, hovorí predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka poisťovne Kooperativa Regina Ovesny-Straka, ktorá je zároveň členkou správnej rady Nadácie pre deti Slovenska.

Nadačný fond Deti v bezpečí a následný grantový program strategicky rozvíja a administruje Nadácia pre deti Slovenska, jedna z najväčších mimovládnych neziskových organizácií s celoslovenskou pôsobnosťou so zameraním na pomoc deťom a mladým ľuďom, ktorí sa ocitnú v zložitých životných situáciách.

Prvá súkromná univerzálna poisťovacia spoločnosť na Slovensku Kooperativa poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Group ponúka už 25 rokov občanom, fyzickým a právnickým osobám viac ako 100 produktov životného a neživotného poistenia, poskytuje služby   1,2 miliónu klientov prostredníctvom 1,6 milióna poistných zmlúv.